free website design templates

Brekurs


Vil du på brekurs i sommer?

På brekurs lærer du det som trengs for selv å kunne ferdes trygt på breen. Vi lærer deg ferdighetene du trenger så du kan gå dit du vil på egenhånd!

Vi holder kurs både på forespørsel og på oppsatte datoer. 

Mobirise

På brekurs lærer du det som trengs for selv å kunne ferdes trygt på breen. Vi øver opp alle ferdighetene som trengs for å kunne ta gode avgjørelser når du ferdes i isen. Vi fokuserer på hvordan du kan ungå å havne i ugeldige situsajoner fremfor å bruke mye tid på å trene på å redde folk opp fra bresprekker. Det er også naturlig å legge inn turer der du får oppleve det fantastiske brelandskapet som en del av kurset.

Hos Fjellspesialisten ønsker vi å lære deg det du trenger for å nå dine mål, etter at vi har gjennomgått grunnleggende teknikker på breen så skreddersyr vi resten kurset til deg og din gruppe.

Første delen av kurset går normalt på is, men dersom du hovedsaklig ønsker å bruke brekunnskapene dine i forbindelse med skikjøring begynner vi rett på snø. I isen øver vi på bruk av utstyr som stegjern, tau og isøks før vi tar oss oppover brefallet og opplever breens spekatkulære formasjoner. 

Når vi er komfertable med bruken av tauet går kurset videre gjennom teknikker for bruk på snø. Du får lære å vurdere snøbruer og sikre med snøsikringsmidler. Det er også natrulig å lære seg hva man skal gjøre dersom noen er uheldige og går gjennom en snøbru og blir hengende i tauet.

Dersom deltakerene ønsker det går vi mot slutten av kurset gjennom enkle klatreteknikker for ferdsel i litt brattere og mer utfordrende is.

NF-Brekurs, 5 dager

Et NF godkjent brekurs tar for seg alle aspekter ved det å ferdes på breen, og du vil etter endt kurs kunne ferdes trygt på de aller fleste breer, enten du drømmer om å bestige Mont Blanc (4810moh) eller Storebjørn(2222moh).
Du lærer også alt som skal til for å kunne redde kompissen din om han skulle være uheldig å falle i en bresprekk.

Brekurs for skikjørere, 3 dager

Dersom du kun ønsker snødelen av et brekurs, er et komprimert brekurs med fokus på skikjøring det rette for deg. Her lærer du det du må kunne før du ferdes på bre med ski på beina. Du lærer hvordan du kan lese breen og unngå bresprekker, samt hva du gjør dersom uhellet skulle være ute.

  • UTSYTR - Fjellspesialisten stiller med alt nødvendig sikkerhetsutsyr, som sele, tau, isøks, osv. Personlig utstyr, som godt fottøy, egnede klær og sekk må du stille med selv.
  • NIVÅ - Ingen forkunskaper kreves, men du bør være i normalt form og ha noe erfaring fra vandring i fjellet.
  • SESSONG - Vi tilbyr kurs hele sommeren, men sessongen for et komplett brekurs er best fra juni til september, mens sessongen for brekurs for skikjørere er best fra midten av april til slutten av mai.
  • ANTALL DELTAKERE - Fjellspesialisten ønsker kurs med gode læringsforhold, på bre anbefaler vi grupper på 3-6 personer. Dersom det ønskes kurs for større grupper enn 6 personer stiller vi med flere instruktører.
  • VARIGHET - Vi anbefaler minst 5 dager for å få et komplett brekurs uten for lange dager. Men holder gjerne komprimerte kurs på 2-3 dager. der vi kun går gjennom deler av pensum, for eksemple om du kun ønsker å lære det som trengs for å krysse breen på ski. 
  • PRIS - Normalt tar en fjellfører 5600 pr dag for inntill 6 deltakere.
    Et 4 dagers brekurs for 4 personer på Sognefjellet vil da eksempelvis koste 5600 per person, mens et 3 dagers brekurs for skikjørere for 6 personer ligger på 2800 per person

Har du spørsmål, eller ønsker du å melde deg på et kurs?
Ikke nøl med å ta kontakt.

Mobirise


Norsk Fjellsportforum
Som NF medlem er Fjellspesialisten autorisert til å holde både grunnkurs og kvalifiserende instruktørkurs innen fjellsport

Fjellspesialisten AS - Tlf: 90 51 93 99 - Mail: info@fjellspesialisten.no